Kod Poreča zasadio plantažu marihuane

POREČ – Porečka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te je utvrdila sumnju u počinjenje kaznenoga djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su temeljem operativnih saznanja da se bavi uzgojem marihuane, 6. kolovoza oko 14,45 sati u Poreču uhitili 44-godišnjeg muškarca.

Foto: MUP

Temeljem naloga nadležnoga suda obavljena je pretraga kuće i poljoprivrednoga zemljišta na području Poreča gdje je pronađeno 59 stabljika indijske konoplje različitih visina od 33 do 272 cm, ukupne težine 10 kg. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac početkom travnja ove godine započeo sadnju marihuane s ciljem daljnje preprodaje.

Pronađena droga je oduzeta te će biti dostavljena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od 200.000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni muškarac će tijekom današnjeg dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

I.B.