Jubilej brudetijade na Zlarinu ili natjecanja u kuhanju brudeta

Jubilej brudetijade na Zlarinu ili natjecanja u kuhanju brudeta

370
Podijeli objavu
Foto: Gec Vukov-Colić / Facebook

ZLARIN – Deset ekipa – svi kuhari amateri, natječu se u spravljanju najukusnijeg brudeta, a žiri čine stare Zlarinke. Tri najgora nemaju priliku kuhati dogodine, ne za kaznu već zbog sve većeg interesa.

Organizatori se ponose reći da je ovo malo natjecanje u kuhanju brudeta ove godine jubilarno i u znaku 10-tke pa kažu da će se potruditi da i Vaš doživljaj bude za deset.

U iščekivanju brudeta nepca će Vam zasladiti kolači KUD-a Koralj koji svake godine organiziraju malu prodaju. Ujedno, ovo je prva „PlasticFree“ Brudetijada pa Vas pozivamo ako želite ponijeti kući malo kolača dođite sa svojim zdjelicama.

Gepostet von Gec Vukov-Colić am Samstag, 11. August 2012

Zanimljiva će biti i ovogodišnja lutrija jer nam vrijedne nagrade stižu iz cijele županije, od noćenja na Obonjanu do zipline-a na rijeci Čikoli, a glavna nagrada je još tajna. Lutrije ćete moći kupiti u našem uredu od slijedećeg tjedna.

Posebnu notu ove zlarinske noći čini povezanost domaćih stanovnika i turista budući da svi zajedno sudjeluju u pripremanju i kuhanju. Točno ju je tako vidio začetnik Brudetijade još 2010. te je naše obećanje održavati tu ideju živom i u njegovom vedrom duhu.

Za ritam dobre glazbe su ove godine zaduženi Trio Maestro i Bagatini.

Organizatori: Turistička zajednica Zlarin, Kulturno umjetničko društvo Koralj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlarin, Mjesni odbor Zlarin.

Pokrovitelji: Šibensko-Kninska županija, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije

I.B.

Vaš komentar

Pratite nas na facebooku: