Kanaderi gase požar kod Skradina

SKRADIN – Dva kanadera upućena su u akciju gašenja požara na području Dubravica kod Skradina u Šibensko-kninskoj  županiji

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine u akciju gašenja požara na području Dubravica kod  Skradina u Šibensko-kninskoj  županiji, a u gašenju će im se priključiti i Airtractor AT-802 koji se nalazi u protupožarnom izviđanju.

Od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (17. lipnja)  do zaključno 7. kolovoza 2019.  zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara  (13 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage  Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedena su i 23 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 155 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 4260 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 24 puta, izvještava Ministarstvo obrane.

I.B.

Vaš komentar