VODICE Uhićeni serijski provalnici u hotelske sobe, apartmane i stanove

Foto: Pixabay

VODICE – U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za 13 teških krađa, od kojih jedna u pokušaju i jednu krađu, i nad 30-godišnjakom osumnjičenim za sedam tih teških krađa počinjenih zajedno s prvoosumnjičenim i to sve na štetu naših i stranih državljana, koji su u vrijeme počinjena ovih kaznenih djela, boravili na području Vodica. 

Operativnim radom na terenu policijskih službenika ove Policijske postaje, zbog učestalih vršenja ovih kaznenih djela, 5. kolovoza oko 19.30 sati u Vodicama ispred hotela u kojemu su zabilježene provalne krađe, su zatečeni osumnjičeni, koji su se prema, do tada prikupljenim saznanjima, dovodili u vezu s ovim kaznenim djelima. Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Vodice, gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak u vremenu od 31. srpnja do 3. kolovoza u šest navrata u Jezerima, Srimi, Vodicama i Zatonu provaljivao u kuće, apartmane i stanove iz kojih je otuđivao novac i nakit i pri tom oštećenima pričinio štetu veću od 70.000 kuna. 

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 23-godišnjak i osumnjičeni 30-godišnjak između 4.i 5. kolovoza na području Vodica zajedno provaljivali u kuće, hotelske sobe i apartmane i otuđivali novac, nalit i osobne stvari i pri tom oštećenima pričinili štetu veću od 55.000 kuna. 

Photo: Pixabay

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je hotelska soba koju su koristili osumnjičeni i osobni automobil, gdje je, između ostaloga,  pronađen i oduzet novac i nakit za koji je utvrđeno da potječu od izvršenja ovih kaznenih djela. 

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

I.B.