LAstovo OTOKGLAZBE 2019.

Foto: PP Lastovsko otočje

LASTOVO – Od 14. do 19. kolovoza na Lastovu u uvali Sv. Mihovila održava se glazbeni festival LAstovo.OTOKGLAZBE.2019., u organizaciji Udruge LA!UVO!, a nastupaju LET3, Svemirko, LAKA, Trio Valerije Nikolovske, Mr.Lee&IvaneSky, Živa Voda, Barbara Munjas, Juggernaut te resident DJ-i DJ Freeze i DJ D-Gree.

Iako se festival održava preko 20 godina, ovo je druga godina u organizaciji Udruge LA! UVO! čiji je osnovni cilj rad na vidljivosti otoka i njegovih vrijednosti te probuditi interes za održivost i razvoj otoka Lastova.

Osim glazbenih događaja, dio festivala su i filmske projekcije koje se organiziraju u suradnji sa Kinom Mediteran i Unseen festivalom iz Cavtata. Na prvom danu festivala filmsku projekciju omogućuje Kino Mediteran, a posljednji dan festivala predstaviti će se Unseen, hibridni umjetnički projekt koji je prije tri godine pokrenut u Cavtatu, a za publiku na otoku glazbe prikazivati će selekciju kratkih filmova. Jedinstveni ambijent uvale popularno zvane MihajLA i zid stare uljare idealni su za prikazivanje filmova, a nakon projekcija za glazbu će biti zaduženi residenti DJ D-gree i DJ Freeze.

Dnevne sate festivala posjetitelji će osim guštanja u moru i suncu uz dnevne DJ SUNSET SETove moći provesti uz satove yoge sa Natašom Bijelić iz LILA|SRCE YOGE, u akciji čišćenja lokalnih uvala u suradnji sa Parkom prirode Lastovsko otočje, izrađivajući plakate za festival UNSEEN u Cavtatu uz vodstvo dizajnera Mate Žaje ili pak informirajući se o mogućnostima financiranja projekata u kulturi u kreativnom kutku kod voditeljice Deska Kreativna Europa iz Ministarstva kulture.

LAstovo.OTOKGLAZBE. www.otokglazbe.la

Festivalski kamp organiziran je na nogometnom igralištu uz podršku lokalnog nogometnog kluba “Omladinac” , a kampiranje je slobodno od 13. do 20. kolovoza uz festivalsku ulaznicu. 

Festivalska ulaznica iznosi 200 kn, a uključuje čitav večernji glazbeni program od 15. do 18. kolovoza. Dnevne ulaznice za koncertne večeri iznose 80,00kn. 

Otočani Lastova ulaznice mogu kupiti na licu mjesta na blagajni festivala po povoljnijoj cijeni u iznosu od 150,00 kn za festivalsku te 60,00 kn za dnevne ulaznice uz predočenje osobne iskaznice.

Projekcije filmova prvi i posljednji dan su besplatne, a radionice yoge su uz dobrovoljne donacije za udrugu. 

Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni festivala, a sve dodatne informacije možete saznati na web stranici i službenoj Facebook i Instagram stranici.

LAstovo.OTOKGLAZBE. primjer je festivala koji na najbolji način oslikava povezanost glazbe i prirode. Iako je počeo kao jazz festival kroz godine se razvio u ljetni događaj sa nizom izvođača različitih glazbenih usmjerenja, stoga su posjetitelji kroz prijašnje godine imali priliku slušati mnoge renomirane bendove.

Podršku ovogodišnjem festivalu LAstovo.OTOKGLAZBE.2019. dali su Park prirode Lastovsko otočje, Općina Lastovo, Turistička zajednica Općine Lastovo, Dubrovačko-neretvanska županija, Kino Mediteran, LILA SRCE YOGE, Unseen festival Cavtat, Ugostiteljski obrt „Mihajla“, VRH Komunikacije, Konoba „Amfora“, Konoba „Bačvara“, NK „Omladinac“ Lastovo, Udruga Dobre Dobričević Lastovo, Underwater merch d.o.o. Split, Studenac, Varmig d.o.o. Koper, Crna Rupa d.o.o., Giulio Ferenac vinarija, OPG Ivan Pavličević VELO, Pivovara Brlog, Vinarija Meneghetti, Vinarija Crvik, Jadrolinija, Ožujsko pivo, Urbane ideje d.o.o. i dr.

LA!UVO! – UDRUGA za VIDLJIVOST OTOKA! LASTOVO!. Homac 1.20290 Lastovo. www.la-uvo.hr. .info@la-uvo.hr
Sponzorirani sadržaj
Vaš komentar