Tribunjski načelnik otišao korak dalje: Rezervacije na plaži platit ćete i 2.000 kn!

Photo: Facebook

TRIBUNJ – Već smo pisali o načelniku Općine Tribunj, Marku Grubeliću koji je u razgovoru za Morski.hr pojasnio razloge svoje borbe s bezobraznim i nekulturnim gostima koji najčešće na poticaj domaćina ručnicima i ostalim rekvizitima pokušavaju rezervirati što bolje mjesto na plaži, po mogućnosti – u hladu. Ovaj put je krenuo korak dalje, sad će ovakvu nekulturu masno naplatiti.

Ovu odluku Marko Grubelić je pojasnio na Facebooku:

“Danas smo bili na Bristaku, Zamalinu (do Kuzmine vale) i Sovlji.

Prema već poznatoj proceduri, stvari možete pokupiti u dvorištu općinske zgrade.

Međutim, naglasili bi jedan “novitet”.

Još samo ovaj put možete svoje stvari dobiti natrag – besplatno.

Od sljedećeg puta ćete morati potpisati preuzimanje stvari te dati svoje osobne podatke kako bismo Vam mogli na kućnu adresu poslati uplatnicu s novčanom kaznom.

U Odluci o komunalnom redu Općine Tribunj, članak 140. stavak 1. propisuje da je na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno nakon korištenja plaže ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene a sve u svrhu rezervacije plažnog mjesta.

https://www.facebook.com/grubelicmarko/photos/pcb.2984827198225723/2984826778225765/?type=3&theater

Stvari iz prethodnog stavka zatečene na prirodnim i uređenim plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika, smatrat će napuštenima, te će biti uklonjene.

Nadalje, članak 177. točka 6. definira da će se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 2.000,00 kuna kaznit fizička osoba ako na prirodnim i uređenim plažama nakon korištenja plaže ostavlja ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene.

Hvala na razumijevanju i suradnji!”, pojašnjava načelnik Općine Tribunj.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA REZERVACIJA NA PLAŽAMA Tribunjski načelnik skupio sve ručnike i poručio: “Idu u reciklažu ili azil za životinje”

D.G.

Vaš komentar