DVODNEVNO SLAVLJE U BIBINJAMA Svečana proslava Velike Gospe i svetog Roka

Foto: Leo Banić

BIBINJE – Svetkovina Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza svečano se slavi u župnoj crkvi Velike Gospe u Bibinjama. Sv. Roko, zaštitnik župe sv. Roka u Bibinjama, svečano se slavi u petak 16. kolovoza.

Mise za Veliku Gospu su na rasporedu u 8 i 10:30 sati, te u 18:30 uz procesiju s Gospinim kipom kroz mjesto koju predvodi vlč. Josip Pende iz Rijeke. Za veselu atmosferu na blagdan Velike Gospe, pobrinut će se Ivica Sikirić Ićo i grupa Dilema. Početak koncerta najavljen je za 21 sat ispred SC Crljenica. Točno u ponoć veličanstvenim vatrometom započinje proslava tradicionalne bibinjske fešte. 

Sv. Roko, zaštitnik župe sv. Roka u Bibinjama, svečano se slavi u petak 16. kolovoza. Misna slavlja u crkvi sv. Roka u Bibinjama su u 8 i u 18:30 sati. Središnje koncelebrirano slavlje počinje u 10:30 sati u crkvi sv. Roka, potom i procesija s kipom sv. Roka koja prolazi kroz Staro selo, predvodi fra Diego Deklić, OFM. 

Blagdan zaštitnika sela sv. Roka prigoda je da se okupi cijela obitelj, prijatelji i gosti te da se uz pečenu janjetinu i bogat stol vesele i pjevaju do večeri. Vrhunac proslave bit će koncert popularnog pjevača Dražena Zečića i grupe Banana. Početak koncerta je u 22 sata, ulaz je besplatan za sve posjetitelje. 

Sponzorirani sadržaj
Vaš komentar