1 min. čitanja

Koreanci koji su se utopili u rijeci Krki bili su otac i kći

Dvije osobe koje su proteklog vikenda pronađene mrtve u Nacionalnom parku Krka su otac i kći iz Južne Koreje, potvrdilo je Indexu korejsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u subotu poslijepodne kad je policiji od čuvara Nacionalnog parka dojavljeno da su se dvije osobe utopile na dubini od tri metra, nedaleko od Skradinskog buka.

Morski.hr je doznao da ih je pronašla osoba koja je tuda ronila s maskom, a par je pronađen s rukom u ruci, 20 cm jedan od drugog. Od dobro upućenog izvora unutar parka, doznali smo i da su utopljenici Koreanci koji su u Nacionalni park stigli rent a carom.

– U šumici kod slapa pronašli su njihove stvari, njezina studentska iskaznica, koja pokazuje da je djevojka 1998. godište. Pronašli su i njihove ulaznice za Krku koje su im izdane u subotu u 13:20 h. Tijela su im pronađena na 20 cm jedno od drugoga, blizu ovog šaša na fotografijama. Njegove dokumente nisu pronašli, pa je moguće da su ostali unutar automobila na parkingu – kazao nam je izvor.

Dva moguća uzroka utapanja?

Podsjećamo, u svibnju 2016. godine na istom mjestu utopio se muškarac iz Singapura. Za posljednju tragediju nagađa se o dvije verzije događaja. U prvoj se dogodilo najprije utapanje jedne osobe, pa je uslijed pokušaja pomoći došlo do utapanja druge. U drugoj verziji, zbog visokih temperatura zraka, a niskih temperatura vode rijeke Krke, došlo je do temperaturnog šoka, nakon čega je uslijedila smrt.

Policija još uvijek provodi očevid, pa još uvijek nema službenih izvješća o tome što se točno dogodilo, tako da sve pretpostavke treba uzeti s rezervom.

PROČITAJTE JOŠ:

Utopili se muškarac i žena na dnu rijeke Krke kod Skradinskog buka: “Pronađeni s rukom u ruci”

OPASNA KRKA Ovo nije prvo utapanje, donosimo još detalja

DOZNAJEMO: PRONAĐENE OSOBNE STVARI U Krki se utopili Koreanci?

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.