Splitski doktori potvrdili: Talijanski državljani otrovani su ugljičnim monoksidom

Foto: Pixabay / Ilustracija

Na konferenciji za novinare je potvrđeno da su djeca i dalje životno ugrožena te da je uzrok trovanja vjerojatno ugljični monoksid.

– Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi s višeorganskim zatajenjem, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima povišena je razina karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida – rekla je liječnica Polić. Nešto kasnije na upit novinara o visini karboksihemoglobina rekla je kako te vrijednosti trenutno nisu “životno opasne”, piše Index.

– Pri dolasku također te vrijednosti nisu bile toliko visoke da bi ugrozile život – rekla je. No, postavlja se pitanje koliko je bila vrijednost prije dolaska u bolnicu jer s vremenom razina karboksihemoglobina pada.

“Ishod je neizvjestan”

– Kad je netko životno ugrožen, onda znači da je ishod neizvjestan – dodala je na upit novinara koliko je stanje opasno.

– Troje bolesnika, majka djece koja je imala najteži kliničku sliku, njeno stanje danas je bolje, no to je daleko od dobroga. Ovo drugo dvoje, od kojih je jedan i liječnik, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potječu, su bolje, oni su bili praktički u dnevnoj bolnici, ali će sutra doći ponoviti nalaze – rekao je dr. Krešimir Dolić.

– Na osnovu svih parametara koje imamo možemo s velikom sigurnošću reći da se ne radi ni o kakvom trovanju hranom – rekao je liječnik Srzić, piše Index.

Podsjećamo, zbog trovanja je na brodu kod Hvara umro jedan talijanski državljanin, o čemu je obaviještena policija, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje djece i troje odraslih, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

I.B.

Vaš komentar