MILNA Zapalio se gliser prilikom lijevanja goriva, dvije Francuskinje ozlijeđene

Foto: Youtube/Screenshot / Ilustracija

MILNA – Nešto prije podneva izbio je požar na gliseru prilikom lijevanja goriva. U nesreći su ozlijeđene dvije francuske državljanke.

– Mogu vam potvrditi da je do nesreće došlo, ali još uvijek traje očevid o okolnostima izbijanja požara – rekla nam je Sanja Nazlić iz Splitsko-dalmatinske policije.

Neslužbeno doznajemo da je do požara došlo tijekom lijevanja goriva u brod, kad su se najvjerojatnije zbog iskrenja zapalile benzinske pare. Francuskinje su dobile opekline ekstremiteta i najprije im je pružena prva pomoć na Braču, nakon čega su plovilom hitno prevezene u splitsku bolnicu.

U međuvremenu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stiže obavijest da je na brodici boravila četveročlana obitelj, od kojih su ozlijeđene majka i maloljetna kći, koje su odmah nakon nesreće medicinski zbrinute.

U požaru na brodici ozljeđene su dvije ženske osobe, majka i kćer, koje su medicinski zbrinute u Supetru, a očevid o uzrocima nesreće je u tijeku.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestli su Nacionalnu  središnjcu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim aktivnostima povodom pomorske nesreće, koja se dogodila danas, 16. kolovoza u mjesnoj luci, u Milni.

Iz Lučke ispostave Milna dežurni služenici u 12.10h dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u trenutku izbijanja požara boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni; svi su državljani Republike Francuske.

Požar na brodici dužine 5,7 metara, Hrvatske zastave opremljena vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio je u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na pozicji lučke stanice za punjenje gorivau Milni.

Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće”, stoji u priopćenju Ministarstva mora.

D.G.