Policija u Rijeci i na Krku educiraju turiste o mjerama sigurnosti na moru

Foto: MUP/Ilustracija

RIJEKA – Primorsko-goranska policija ovog ljeta vidljivo radi na sigurnosti sudionika pomorskog prometa, pa su tako osim kontinuiranih izlazaka na more i kažnjavanja prijestupnika (mahom u nedozvoljenom glisiranju blizu obale), krenuli i s edukacijom turista. Turisti su educirani kako mogu zaštititi sebe i svoju imovinu za vrijeme ljetovanja, kao i o mjerama sigurnosti na moru.

Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija, Policijske postaje Krk i I. policijske postaje Rijeka u vremenu od 12. do 16. kolovoza održali su pet preventivnih info – punktova, i to: ispred prostorija Informativnog centra Turističke zajednice grada Opatije, na obalnoj šetnici u Mošćeničkoj Dragi,  na obali u Puntu, na ulazu u Trsatsku gradinu  i  Robnoj kuća RI u Rijeci.

Foto: MUP

Na ovaj način brojni građani i turisti u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima su dobili razne korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor. Uz to, turisti su educirani kako mogu zaštititi sebe i svoju imovinu za vrijeme ljetovanja, kao i o mjerama sigurnosti na moru. Tijekom održavanja info- punktova, građanima i turistima je podijeljeno oko 280 promidžbenih letaka i brošura s tematikom samozaštite i prevencije

U cilju nastavaka educiranja i informiranja građana i turista policijski službenici Odjela prevencije i nadležne policijske postaje nastavljaju s daljnjom organizacijom  i postavljanjem preventivnih info – punktova prema rasporedu:

20. kolovoza od 9 do 11 sati  – podjela letaka u kampovima Selce i Uvala Slana,
23. kolovoza od 9 do 11 sati  – info-punkt u Jadranovu, Kloštar 55.

D.G.

Vaš komentar