Raspisan natječaj za potporu malih poljoprivrednih gospodarstava na otocima splitskog područja

Foto: Pixabay

ŠOLTA – Raspisan je natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a Škoji, koji obuhvaća općine Jelsa, Sućuraj i Šolta, te  gradove Hvar, Komižu, Stari Grad i Vis.

Potpora ima za svrhu opstanak i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, a temelji se na potrebi za restrukturiranjem i povećanjem dodane vrijednosti. Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Na taj način će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru, , stoji u natječaju.

Photo: Pixabay

Visina javne potpore po projektu iznosi 110.710,50 HRK koliko mora biti minimalna vrijednost prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu. Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%. Javna potpora se dodjeljuje u obliku paušalnog iznosa odnosno namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje provođenja prihvatljivih aktivnosti iz točke 3.2. ovog Natječaja koje su navedene u Poslovnom planu. Isplata javne potpore se vrši u dvije rate u razdoblju od najviše 3 godine

Raspoloživa sredstava iznose 664.263,00 HRK, a prijave projekata moguće je podnijeti od 27.08.2019. do 30.09.2019., sukladno natječaju.

Cjeloviti tekst Natječaja, zajedno s pripadajućim prilozima i obrascima moguće je preuzeti OVDJE.

D.G.