Odzvonilo ilegalnim kamperima u Poreču, komunalni redari naplaćuju kazne koje sežu do 10 tisuća kuna

Photo: Pixabay

POREČ – Deset ilegalnih kampera zatečeno je i sankcionirano proteklih tri dana u akcijama komunalnih redara Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreč-Parenzo. Redari su akcije provodili i samostalno i u suradnji sa službenicima Policijske postaje Poreč i turističkim inspektorom i redovite su tijekom turističke sezone. 

Posljednje akcije provodile su se u srijedu, 14., četvrtak 15. i petak 16. kolovoza 2019., i to na području Gradskog kupališta, uvala Porto Busolo, Sveti Martin i Saladinka, te na javnim gradskim parkiralištima. Riječ je uglavnom o lokacijama gdje se bespravni kampisti najčešće zaustavljaju za prenoćiti jedan ili više dana. Komunalni redari su na kamperima u kojima nisu zatečeni vlasnici, njih pedesetak, ostavili opomene, jer se iste ne može sankcionirati s obzirom da se parkiran kamper na mjestu dozvoljenom za parkiranje ne može tretirati kao kampiranje ako ispred istog nisu postavljeni stolovi, nije razvučena tenda i drugo, piše Regional Express.

Člankom 52. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti propisana novčana kazna za prekršaj osobi koja kampira izvan kampova te prostora određenih za kampiranje iznosi od 1.500 do 10.000 kuna. Za isti prekršaj turistički inspektor može naplatiti novčanu kaznu na mjestu izvršenja prekršaja u iznosu od tisuću kuna.

D.G.

Vaš komentar