ZERO ZaNaS – Prvo brački “zero waste” koncert

Foto: Pixabay

SUPETAR – Prvi brački ZERO WASTE koncert i 1. okupljanje mladih bračkih bendova održat će se 20. kolovoza s početkom u 20.30 sati, na Vlačici u Supetru u organizaciji kluba Mladi ZaNaS

Unutar udruge Za Naš Supetar osnovan je klub ”Mladi ZaNaS”.  Osnivanje kluba Mladih ZaNaS posljedica je velikog doprinosa mladih ljudi tokom lokalnog referenduma protiv proglašenja odlagališta otpada Kupinovica u Supetru bračkim odlagalištem. Ta prevažna tema za Supetrane aktivirala je mlade pa se uz primarni problem pričalo o mnogočemu, prvenstveno o problemima otočkog života mlađe populacije, o njihovim potrebama i željama.

Riječ po riječ, došlo se do osnivanja kluba Mladi ZaNaS koji će se baviti sadržajima interesantnim upravo toj generaciji, a kojeg u gradu Supetru skoro da i nema. Prvi potez kluba Mladi ZaNaS je organizacija događanja ZERO ZaNaS, prvi brački ZERO WASTE koncert i 1. okupljanje mladih bračkih bendova.

Koncert je uvod u Zero waste način života, moto pod kojim će održavati sva događanja u organizaciji Mladi ZaNaS. Radi se o pristupu koji podrazumijeva minimalnu količinu otpada, u što svakako spada i odluka o ne korištenju jednokratne plastike.

Zero Happy Hour ZaNaS znači da će sva pića točena na šanku biti razgradiva, što kroz grlo, što kroz ekološki prihvatljive čaše i posebne spremnike za otpad.

Recimo #nejednokratnojplastici na svim događanjima! A kako to bolje reći nego uz muziku.

Na koncertu nastupaju:

Cool kids

Music girls

Breakout Band

Juraj Poklepović

Marino Fistanić

Ante Žuvić – Žuva

 

Sudački trio: Mojmir Vladislavić, Mislava Dodig, Matko Žuljević

Grafički design: Dora Zlatar

Muzički urednik: Danijel Kelava

 

Voditelji: Boris Glušević i Flora Kliškić

I.B.