Gradonačelnica raspalila po Jadroliniji: “Ako niste u stanju osigurati brod, mičite se s linije!”

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra / Foto: Facebook/Wikipedia

SUPETAR – Prema jučerašnjem pisanju Slobodne Dalmacije, “Jadrolinija“ je obavijestila da su svi brodovi u funkciji te kako nisu u mogućnosti poslati niti jedan brod za izvanrednu liniju iz Splita za Supetar i obratno. Pravdaju se nedostatkom brodova, što je dodatno razljutilo gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković koja im je odlučila odgovoriti javno. 

– Napominjem, u dva vikenda kroz luku Supetar prošlo je oko 17 tisuća vozila i 82 tisuća putnika. U Supetar živi cca 4,200 tis ljudi. Nezamisliv protisak na ljude, organizaciju , Grad ako nemamo potporu od svih koji su u lancu uključeni – piše Ivana Marković.

Foto: Screenshot

– Danas je održan sastanak sa svim službama u Gradu Supetru i zatražena pomoć drugih Jedinica lokalne samouprave koje su se već odazvale pomoći, tijekom narednog vikenda kada očekujemo velike gužve. Ovim putem još jednom molimo lokalno stanovništvo da u narednom vikendu izbjegavaju prometovanje istočnim dijelim grada.

Hvala svima uključenima u organizaciji ove izvanredne situacije a pogotovo svima koji su na terenu. Apeliramo na Jadroliniju na izvanredne linije i ne interesira nas činjenica da nema slobodnih brodova.

Kada je u pitanju turistička sezona i kada je Jadrolinija prvo ogledalo hrvatskog turizma u očima stranih turista, Jadrolinija mora raditi 24 sata dnevno.

Kako da odgovorim gostu koji daje pohvale na smještaj, otok i odmor ali kaže da se više neće vratiti radi čekanja na trajekt na suncu cijeli dan. Ako Jadrolinija nije sposobna odgovoriti na izazove neka se makne sa linije i nađe se koncesionar koji će moći pružiti kvalitetnu uslugu a ne da smo uz godine u godinu prepušteni sami sebi i improvizaciju oko organizacije prometa i čekanja na red za trajekt – poručila je gradonačelnica Supetra.