Policija po nalogu USKOK-a upala u kuću Lovre Kuščevića

Photo: Facebook

Od ranog jutra traje akcija policije na otoku Braču, a iz ravnateljstva policije dobili smo neslužbenu potvrdu da se istražuje bivši ministar uprave Lovro Kuščević.

– Policija istražuje Lovru Kuščevića i druge osobe, ali to nije ništa novo jer je USKOK već dao nalog za istragu. Ovo je samo nastavak onog provođenja istrage prema prvotnom nalogu USKOK-a – neslužbeno doznajemo iz ravnateljstva policije.

Istražitelje zanima puno toga, no najviše lista prvenstva otkupa POS-ovih stanova, na kojoj se našao Kuščevićev šogor, također ih zanima proces prenamjene poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Kuščevićeve supruge i preprodaje kad je isto odjednom postao građevinsko.

Photo: Čitatelj/Facebook

Podsjetimo, Lovru Kuščevića smo na našem portalu upoznali i kao nesuđenog ribolovca, koji je s pozirao s nedozvoljenim ulovom i ribarskim alatom, pa je naknadno u nekoliko navrata pojašnjavao od kud mu riba. Inspekcija je naknadno utvrdila da nema elemenata za prekršajni postupak, a na otvoreno pitanje u resorno Ministarstvo poljoprivrede o uvidu inspekcijski nadzor, odgovoreno nam je “s obzirom da niste stranka u postupku ne možemo Vam omogućiti uvid u zapisnik”.

No, čini se da je poziranje s nedozvoljenim ulovom bivšem ministru sada najmanja briga.

D.G.