Riječka policija sankcionirala 18 stranaca zbog nedozvoljenog glisiranja i Amerikanca zbog vađenja školjki

Foto: navyworld/narod/ru

RIJEKA – Posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka od subote, 17. kolovoza do danas u nedozvoljenom glisiranju su zatekle 18 stranih državljana.

Riječ je o devet državljana Njemačke, četiri državljana Austrije, tri državljana Italije te državljanima Poljske i Mađarske, koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.  Posade policijskih plovila uočile su ih u akvatoriju otoka Lošinja, Krka i Raba, a svima su zbog počinjenog prekršaja izrečene novčane kazne sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

Osim nedozvoljenog glisiranja, jučer, 19. kolovoza u rapskoj luci je zatečen američki državljanin koji je bez valjane dozvole vadio školjke. Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu naplaćena mu je novčana kazna.

Policijski službenici pomorske policije i dalje će poduzimati sve raspoložive mjere i radnje radi što bolje sigurnosti kupača, nautičara i drugih osoba te ukupne sigurnosti prometa na moru, poručuju iz PU Primorsko-goranske. 

I.B.