Kod Šibenika smrad i gomile smeća u naoko predivnoj prirodi

Foto: Čitateljica / Ilustracija

ŠIBENIK – U naoko prekrasnoj prirodi u blizini Šibenika, čitateljica je danas detektirala smrdljivu pjenu u moru, a uokolo po šumi nemarni kupači ostavili su iza sebe sve artikle koje više ne namjeravaju ili ne mogu upotrebljavati. Ali ima tu i građevinskog materijala, poput otučenih starih zidnih pločica, koje će teško turisti u vrećama nositi daleko od svojih kuća da bi ih odložili baš tu. Sramota, nekultura i neukus – mogli bi smo reći za krivce još jednog u nizu eko incidenata na našoj obali.

– Dobar dan. Javljam se jer prije oko sat vremena u moru u Barinicama kraj Šibenika je počela plivati bijela pjena i smrdi po sanitarijama. Pliva prema Bilome. Vjerujem da bi analiza zagađenosti pokazala razočaravajuće rezultate. Da ne napominjem smeće i plastični otpad posvuda.
Točno kod znaka na gornjoj fotografiji. Koliko toga smeća ima… Sve je uslikano od parkirališta do mora uz silaznu stazu. Nema većeg depoa smeć, ali i ovo je dovoljno da se možda nekim znakom upozori posjetitelje da je zabranjeno odlaganje smeća? – sugerira čitateljica.

Prolazi nam vrlo logično pitanje kroz glavu; zar ikome pri zdravoj pameti treba dodatno crtati da se smeće ne ostavlja u prirodi? O slici takvih gostiju i ponekih domaćih procijenite i sami kroz priloženu galeriju.

D.G.