NP KRKA Policajci iz sedam država svojim će državljanima ispred Skradinskog buka govoriti o sigurnosti

Foto: NP Krka

SKRADIN – U cilju zaštite imovine domaćih i stranih posjetitelja policijski službenici za nadzor i planiranje PU šibensko-kninske i PU splitsko-dalmatinske u četvrtak 22. kolovoza i petak, 23. kolovoza na području Skradina i Nacionalnog parka „Krka“ provodit će preventivne aktivnosti u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“.

Domaćim policijskim snagama pridružit će se korejski, njemački, poljski, češki, slovački, talijanski i makedonski službenici kako bi, u neposrednom kontaktu s posjetiteljima, doprinijeli sigurnosti osoba i zaštiti imovine. Skradin i Nacionalni park „Krka“ omiljena su odredišta, pogotovo ljeti kada ih dnevno posjeti veliki broj ljudi pa je nužan dodatan oprez, kako bi obilazak bio bezbrižan i zapamćen samo po iznimnim prirodnim i kulturnopovijesnim vrijednostima.

Zato će na dvama info punktovima, u četvrtak, 22. kolovoza od 9 do 12 sati u Skradinu, ispred ispostave Javne ustanove „Nacionalni park „Krka“ i u petak, 23. kolovoza u isto vrijeme na platou pored Skradinskog buka djelatnici policije davati korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor i dijeliti letke s osnovnim preventivnim mjerama koje svatko može poduzeti kako bi zaštitio svoju imovinu za vrijeme ljetovanja. Skrenut će pozornost posjetitelja na zatvaranje vrata i prozora u objektima u kojima borave na odmoru, na zaključavanje bicikla te na dodatan oprez prilikom ronjenja i kupanja.

Projekt „Sigurna turistička sezona“ pokrenut još 2006. a ove godine održava se trinaestu godinu zaredom s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih posjetitelja koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. Rezultat je suradnje Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma s Ministarstvom unutarnjih poslova RH na provedbi projekta „Sigurna turistička sezona“ u sklopu kojega će u hrvatskim destinacijama boraviti više od sto inozemnih policijskih djelatnika iz 21 policijske organizacije iz Europske unije i regije, ali i s dalekih odredišta kao što su Kina i Južna Koreja.

Sponzorirani sadržaj
Vaš komentar