Uhvaćen kradljivac s istarskih plaža, privedeni i pomagači

Foto: Pixabay

UMAG – Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa i dva kaznena djela krađe. 

Muškarca se sumnjiči da je 16. kolovoza u večernjim satima, u Ulici Santarel u Lovrečici, provalio u vikend kuću i otuđio prijenosno računalo, mobitel i novac, čime je 37-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna. Također ga se tereti i za dvije krađe s plaže u Dajli pa je tako 15. srpnja u poslijepodnevnim satima iskoristio nepažnju slovenskih državljana koji su šetali te im je otuđio torbu s mobitelima, odjećom, stvarima za plažu i drugim predmetima, čime je 58-godišnjakinju i 54-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna. Drugu krađu počinio je 7. kolovoza u poslijepodnevnim satima, kada je iskoristio nepažnju 50-godišnjaka i otuđio mu torbu s novcem, mobitelom, dokumentima, bankovnim karticama i drugim predmetima, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni je jučer u predvečernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a osim njega, policija je privela i 42-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela prikrivanja, odnosno da je od 37-godišnjaka kupio predmete za koje je znao da potječu iz kaznenih djela. 

I.B.

Vaš komentar