VIDEO Turistički brod vozi slalom među kupačima 30 metara od obale

RIJEKA – Incident se dogodio u nedjelju 18. kolovoza, a o svemu nas je obavijestila grupa izletnika koja tvrdnje potkrepljuje fotografijom i videozapisom.

Prema riječima čitatelja portala RiječanIN, brod je plovio većom brzinom blizu obale, a na predjelu kod hotelskog bazena i na manje od 30 metara od obale.

– Plovio je u smjeru gradske plaže nakon čega zaokreće – ne smanjujući brzinu – te plovi ispred dvije plaže prepune ljudi, doslovno između kupača i nekoliko pedalina. Na kraju se udaljio u smjeru Novog Vinodolskog – piše čitatelj ogorčen postupkom kapetana broda koji je prevozio izletnike i koji se očito malo “zanio” ne razmišljajući previše o sigurnosti kupača u moru.

Sav primljeni materijal proslijeđen je Lučkoj kapetaniji Rijeka – Ispostava Crikvenica, odakle stiže informacija da je slučaj proslijeđen Odjelu za inspekcijske poslove koji će ispitati cijeli događaj.

Svoje mišljenje dao je i lučki kapetan Darko Glažar.

– S istog mjesta, ispred plaže u Selcu, dobili smo dojavu i prije tjedan dana, doduše o glisiranju preblizu obale. Po dojavi smo uputili u Selce naš patrolni brod. Komentar ovoga prekjučerašnjeg slučaja još ne mogu dati jer još nisam vidio vaše snimke, no mogu vam odmah sada reći da će se slučaj svakako ispitati, kao i svi slični po dojavama građana. Pokušat će se točno utvrdtiti na kojoj udaljenosti od obale je brod plovio, a odgovorna osoba će u slučaju utvrđivanja prekrašaja biti sankcionirana prema važećim propisima, baš kao i sve druge odgovorne osobe u sličnim slučajevima – kazao je lučki kapetan Darko Glažar.

RiječanIN