FOTO: ZARUKE POD MOREM Zaronili su i pronašli škrinju, a onda je uslijedilo iznenađenje

Foto: Privatni arhiv

ŽULJANA – Filmske zaruke mnoge djevojke sanjaju, a Iva je to doživjela. I možda malo više od toga, jer je cijeli scenarij pripreman mjesecima unaprijed.

Alen i Iva otišli su na ljetovanje u Žuljanu na Pelješac. Tamo su odlučili roniti, a kako je Ivi bilo prvi put, samo je mislila na disanje. Nije ni slutila da se iza toga krije jedna dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija zaruka. Kada su zaronili, nakon nekog vremena, pod morem su uočili staru škrinju, prenosi portal ePodravina.

– Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da pusti sada škrinju, da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala – prisjeća se Iva.

Kad su već izvadili škrinju i donijeli ju na brod, išli su pogledati što je unutra, a kad ono, šok.

– Tamo je stajao prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se događa, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima – smije se ona.

Alen je potom kleknuo pred svoju odabranicu, rekao da s njom želi provesti život i pitao ju hoće li se udati za njega.

Naravno, rekla je DA, pa su nazdravili šampanjcem s dna mora.

A iza ove predivne ljubavne priče, stoji cijela pomno isplanirana organizacija. Škrinju je napravio Alenov otac i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora, četiri je mjeseca bila potopljena kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji.

Pola sata prije samog ronjenja, njegov ju je prijatelj gliserom potopio u blizini, da bi ju par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ju čuva i drži na oku.

– Nije što je moj, ali baš je lijepo sve osmislio, kaže nam ponosna Iva na svog Alena. Zajedno su više od dvije godine, on je iz Metkovića, a Iva, inače rodom iz Koprivničkog Ivanca, trenutno u Zagrebu završava specijalizaciju iz oralne kirurgije i uskoro počinje raditi u koprivničkom Domu zdravlja, piše ePodravina.

Uskoro će vjenčanje, a mladom paru želimo puno sreće!