Nitko se ne javlja na posao za 14.000 kuna i stan od 55 kvadrata

Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK – Niti jedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude plaću od 14.000 kuna neto, stan od 55 kvadrata te mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mjesto.

– Oglas je izašao prije 15-ak dana, nijedan liječnik iz Hrvatske se nije javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti – kazao je za Dubrovački dnevnik ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Za ovo radno mjesto je potrebno raspisati natječaj koji još nije raspisan, a Bazdan tvrdi kako će se to dogoditi nakon što se dobije potrebno rješenje od strane Ministarstva koje će biti preduvjet za raspisivanje. Oglas je, kako kaže, raspisan s ciljem dobivanja uvida u zainteresiranost za to radno mjesto, a tvrdi i kako su već odrađeni određeni pregovori.

– Pregovaramo s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik da se jave, a zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja; BiH, Crne Gore, Srbije, međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj – kazao je. Razlog nejavljanja na ovo radno mjesto Bazdan vidi u nedostatku liječnika, ali i navikama djelatnika u Hrvatskoj.

– Nema liječnika, nema pedijatara. Liječnici s kojima smo razgovarali su izuzetno zadovoljni uvjetima, ali ljudi u Hrvatskoj nemaju posebnu naviku seljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama – istaknuo je.

Dubrovački dnevnik