Gradonačelnik Pule: “Fratarski otok ostaje trajno dostupan lokalnom stanovništvu, nema komercijalizacije”

Photo: Grad Pula

PULA – Otok Veruda, poznatiji kao Fratarski otok neće biti komercijaliziran, ali preuređen za ugodniji i sigurniji boravak i s više sadržaja, ostaje na korištenje građanima, odgovorio je gradonačelnik Pule Boris Miletić na strahove svojih sugrađana da bi i ovo vrijedno otočno zemljište moglo na bubanj dugoročne koncesije ili prodaje. 

– Grad Pula, kao vlasnik otoka Veruda, godinama radi na očuvanju njegove autentičnosti, prirodnog ambijenta te nastavku razvijanja i obogaćivanja otoka kao mjesta na kojemu će građani i dalje provoditi slobodno vrijeme po prihvatljivim cijenama.

Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane.

Upravo radi ostvarenja ovih ciljeva otok smo na upravljanje delegirali trgovačkom društvu Fratarski d.o.o. osnovanom 2014. godine s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja otokom i drugim lokacijama na kojima se provode sportsko rekreacijski sadržaji.

Društvo je, uz redovito održavanje otoka, od tada uredilo sanitarne čvorove radi nove kategorizacije kampa i osiguralo toplu vodu instalacijom solarnih kolektora, te uredilo dječje igralište, koje je na zahtjev roditelja ograđeno zaštitnom ogradom. Sve s ciljem ugodnijeg i sigurnijeg boravka na otoku.

Sve dosadašnje aktivnosti su izvedene u suradnji s građanima Pule koji su najčešći gosti otoka, pa ćemo se time voditi i prilikom razmatranja svih budućih poboljšanja uvjeta boravka na otoku, bez ikakve komercijalizacije – kazao je gradonačelnik Pule, Boris Miletić.