Muškarac pronađen mrtav u riječkom akvatoriju: “Isplovio brodicom i nije se vratio na vrijeme”

Foto: navyworld/narod/ru/Ilustracija

RIJEKA – Akcija traganja u Riječkom akvatoriju, okončana je nedugo nakon pokretanja, pronalaskom beživotnog tijela nestale osobe.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su jučer, 22. kolovoza u 18.44 h posredstvom Policijske uprave Primorsko – goranske, dojavu o nestanku muške osobe u Riječkom akvatoriju, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji službenici su odmah isplovili u akciju traganja.

Detaljne informacije o nestalome J.S. (rođen 1941. godine), državljaninu Republike Hrvatske, prikupljene su u komunikaciji sa dojaviteljem, ujedno sinom nestale osobe, koji je nadležne službe informirao kako mu je otac jučer tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu.

Policijski službenici prenijeli su informaciju u MRCC Rijeka da je brodica nestaloga pronađena privezana za bovu, oko 20 metara od obale mjesne športske lučice Kantrida, ali bez traga nestalome.

U sklopu traganja, iz MRCC Rijeka posredstvom Obalne radio postaje ORP Rijeka-radio upućena je obavijest hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja.

Nažalost, nedugo nakon pokretanja akcije traganja, sinoć u 20.06 h, službenici Lučke kapetanije Rijeka dojavili su o pronalasku tijela nestaloga uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta ‘3. Maj’, o čemu je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji službenici su preuzeli tijelo, a sve daljnje informacije u ovom slučaju komnunicirat će se iz nadležnosti Policijske uprave Primorsko – goranske, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.