NP MLJET Veliki koncert mješovitog zbora Chorus Angelicus i instrumentalnog ansambla

MLJET – Mješoviti zbor Chorus Angelicus uz pridružene pjevačke snage zbora Via, te instrumentalni ansambl iz Varaždina održat će veliki koncert u organizaciji Nacionalnog parka Mljet ispred Crkve Svetog Pavla u Babinom Polju u subotu, 24.08.2019 u 20.30 sati.

Zbor ove godine slavi dvadeseti rođendan, a pod vodstvom maestra Anđelka Igreca izveo je u regiji (i svijetu) respektabilni repertoar sakralnih dijela svjetske glazbene baštine, svih razdoblja, no briljantni u izvedbi barokne glazbe kao nezaobilazni izvođači Varaždinskih baroknih večeri. Upravo na njima, onim 46-tim, za izvedbu Bachovog oratorija „Muka po Ivanu” dobili su Nagradu „Ivan Lukačić“.

Chorus Angelicus – Foto: Facebook

Anđelko Igrec, zborovođa i dirigent, završio je studije kompozicije, crkvene glazbe i orkestralnog dirigiranja na Sveučilištu za glazbu u Beču. Nositelj je brojnih nagrada od kojih je za izdvojiti Vjesnikova nagrada Josip Štolcer Slavenski (2008.) za oratorij „Pashalne slike” te diskografsku nagradu Porin za najbolji autorski album klasične glazbe (2010.). Na koncertu će se izvesti njegove autorske skladbe „Pjesme štovanja i hvale”, integralno izvedene i objavljene na nosaču zvuka 2014. godine. Radi se o zbirci pjesama inspiriranim biblijskim tekstovima (starozavjetnim i psalmima), koji su nastajali u duljem periodu kao glazba za liturgiju, da bi svojim životom u crkvi, pjevanjem na susretima mladih, postali dio kolektivne glazbene svijesti. Neke od tih skladba postale su himne („Upravi korake moje” tako se veže uz svjetsku karitativnu akciju „Marijini obroci” koja se održava u Varaždinu). Prepoznati ćete i pjesme koje se pjevaju na misnim obredima na otoku Mljetu.

Sponzor ovog koncerta je Javna ustanova „NP Mljet“.

Sponzorirani sadržaj