HVAR Pijan nasukao gumenjak na hvaru, troje ozlijeđenih helikopterom prevezeno u KBC Split

HVAR – Sinoć oko 22.50 sati u uvali Mekićevica na otoku Hvaru došlo je do nasukavanja gumenjaka na hridi, kojom prilikom su ozlijeđene tri osobe, državljani Republike Hrvatske. Helikopterom su prevezeni u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da su 48-godišnjak i 49-godišnjak teško, dok je 39-godišnjak lakše ozlijeđen. O događaju je obaviještena je Lučka kapetanija i Općinsko državno odvjetništvo. Tijekom dana će se obaviti očevid na mjestu događaja., izvijestili su iz Splitsko-dalmatinske policije. 

– Nasukali su se gumenjakom od šest metara. Pružena im je liječnička pomoć, no to se dogodilo oko 23 sata i liječnici procjenjuju da ih se treba prevesti helikopterom u Split – rekao nam je lučki kapetan Željko Kuštera i zaključuje da uviđaj radi policija.

Detaljnije doznajemo iz policijske postaje na Hvaru:

– Tri osobe su ozlijeđene, od kojih su dvije zadobile teške tjelesne ozljede. Radi se o državljanima Republike Hrvatske, a do nesreće je došlo kad je uslijed neprilagođene brzine brzine gliser udario u kopno. Muškarcu koji je upravljao plovilom izmjereno je 1,80 promila alkohola u krvi – rekao nam je šef smjene policijske postaje na Hvaru, Ivan Babić.

Protiv pijanog kapetana će nakon što završi očevid, najvjerojatnije ići i kaznena prijava.

D.G.