Dubrovačko-neretvanski župan o Pelješkom mostu: “Žalbeni postupci za pristupne ceste otišli predaleko”

Foto: DNŽ

KOMARNA – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić je sa obišao je  radove na Pelješkom mostu. 

Istaknuo je pritom kako se izvođač radova na Pelješkom mostu drži rokova te će sve biti dovršeno po dogovoru. Dodao je kako s druge strane smatra da su žalbeni postupci za pristupne ceste otišli predaleko.

– Prihvaćamo pravo ponuditelja da se žale, ali otišlo je sve predaleko. Nedopustivo je da imamo Pelješki most, a bez pristupnih cesta. Ne mogu prihvatiti da se jedna ili dvije tvrtke ulažući žalbe igraju s državom. Mora se naći poseban lijek tome – rekao je Dobroslavić.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod rekao je kako je zadovoljan tijekom radova na Pelješkom mostu.

– U tijeku je betoniranje temelja pilota, nakon toga toga slijedi izgradnja naglavnica, raspusnog sklopa, stupišta itd. Prema izvješću sa gradilišta radovi se odvijaju sukladno terminskom planu i generalno smo zadovoljni. Vezano za pristupne ceste, sukladno Zakonu o javnoj nabavi u tijeku su žalbeni postupci za odluke o odabiru izvođača na drugoj, trećoj i četvrtoj dionici. Optimističan sam da će biti uskoro privedeni kraju. Sad je situacija jasnija. Očekujem pozitivnu odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) pa ćemo kroz iduće razdoblje biti ovlašteni potpisati ugovore o gradnji te uvesti izvođača u posao – poručio je Konjevod.

D.G.