GORI NA VISU Dva kanadera spriječila širenje požara

Foto: HRZ / M. Karačić

VIS – Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju, 25. kolovoza 2019. godine u akciju gašenja požara na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji što je drugi današnji požar na kojem sudjeluju zračne snage – izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Prema informacija vatrogasnog zapovjednika otoka Visa, Tonka Marinkovića, požar iznad Visa je već neko vrijeme pod kontrolom.

– Kanaderi su završili svoj posao prije 18 sati, a sada vatrogasci saniraju rubne dijelove požarišta. Gorjeli su borova šuma i makija. Na terenu su pripadnici DVD-ova Vis i Komiže kao i vatrogasci interventne postrojbe. Iako požar još nije proglašen ugašenim, proglašenje očekujemo tijekom noći – kazao je Marinković za Dalmaciju danas.

Ovo je 35. požar od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (17. lipnja)  na kojem su angažirane zračne protupožarne snage (20 požara u Šibensko-kninskoj, pet u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 182 pripadnika.

I.B.