LOPUD Brodica nasukana na hridi uz pomorsku oznaku, netko je njom upravljao, no nitko nije zatečen

Foto: dulist.hr

LOPUD – Petmetarska brodica nasukala se u jutarnjim satima nedjelje na lopudskim stijenama, točnije na hridi Sutmiho.

Dubrovački list od nadležnih službi doznaje kako u brodici nije bilo nikoga, a konkretne informacije o razlozima nasukavanja još nemaju.

No s obzirom da se brodica prilično visoko nasukala na hridi uz samu signalnu oznaku dnevne pomorske signalizacije, posumnjali smo da je brodicom prilikom nasukavanja netko upravljao, no osobe nije bilo kad su stigli djelatnici pomorske policije i Lučke kapetanije.

U Lučkoj kapetaniji šute: Je li voditelj brodice pobjegao?

– U događaju nema ozlijeđenih osoba, pa je daljnje djelovanje na Lučkoj kapetaniji –  potvrdio nam je dežurni policijski službenik u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

– Događaj se zbio prije 8 sati, a ja dalje ne znam smijem li govoriti što se dogodilo – rekao je dežurni u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik. Na pitanje izgleda li nemoguće da se odvezan brod sam nasukao, pošto na njemu nije bilo nikoga, odgovorio je potvrdno. A to bi značilo da je brodicom netko upravljao. Službeno pak, u trenutku dolaska policije i Lučke kapetanije brodica je bila prazna.

Kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik smo zvali više puta, ali nam je odbio pozive, a na pitanje u SMS poruci nam do zaključenja teksta nije odgovorio.

Osim pitanja o tome zašto od službenih osoba nismo dobili odgovor o događaju, ostaje otvoreno i još jedno pitanje: je li voditelj brodice pobjegao prije dolaska policije i djelatnika Lučke kapetanije ili je nakon nasukavanja jednostavno potražio pomoć?

PROČITAJTE JOŠ: HVAR Pijan nasukao gumenjak na hvaru, troje ozlijeđenih helikopterom prevezeno u KBC Split

D.G.