1 min. čitanja

Potonuli Plavi Jadran nakon prošlogodišnjeg sudara s Tijatom i dalje je na 22 metra dubine

PRVIĆ – 30-metarski teretni brod Plavi Jadran, koji je potonuo nakon sudara s Jadrolinijinim Tijatom prošle godine, leži na dnu na dubini od 22 metra uz obalu otoka Prvića.

Snimka zarona prema olupini Plavog Jadrana objavljena je nedavno na Instagramu, a prikazuje brod koji leži na dnu, već obrastao morskom travom i algama, piše ŠibenikIN.

Podsjetimo, ta se pomorska nesreća dogodila u večernjim satima 31. siječnja prošle godine kada je putnički brod Tijat udario u Plavi Jadran, nedaleko obale Prvić Šepurine.

U trenutku sudara na teretnom brodu bila su dva člana posade, zapovjednik i ujedno vlasnik broda J.J. i jedan član posade koji su skočili u more s tonućeg broda. Jednog od brodolomaca neozlijeđenog je iz mora izvukao očevidac sa sinovima, dok je drugi doplivao do obale, gdje su potom obojicu zbrinuli Prvićani.

Na putničkom brodu Tijat u trenutku nesreće bilo je osam članova posade i sedam putnika od kojih nitko nije zadobio nikakve ozljede.

Tijatu je potom izrečena zabrana plovidbe do okončanja očevida o uzrocima te pomorske nesreće, a protiv kapetana (52) Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je lani u svibnju istragu zbog sumnje da je u sudaru s teretnim brodom Plavi Jadran počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

PROČITAJTE JOŠ:

Plavi Jadran još na dnu – Nadležni još istražuju

DORH podigao kaznenu prijavu protiv kapetana Tijata zbog potonuća “Plavog Jadrana”

https://www.instagram.com/p/B0a8eVLnRhT/?utm_source=ig_embed

ŠibenikIN

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.