Vlasnik nasukanog glisera na Lopudu pozvan na informativni razgovor

Foto: dulist.hr

LOPUD/DUBROVNIK – Voditelj brodice koji je na hrid Sutmiho kod Lopuda nasukao 5-metarski gliser u nedjelju nešto prije 8 sati, izbjegao je razgovor s policijom i Lučkom kapetanijom. Službe naime nisu zatekle voditelja brodice na mjestu nesreće, a s obzirom da nije bilo ozlijeđenih, policija nije djelovala. Kako nismo dobili odgovor od dubrovačke Lučke kapetanije, upit smo poslali Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Već jutros stiže odgovor. 

Obavijest o događaju u LK Dubrovnik zaprimljena je istoga dana u 07.50h posredstvom Pomorske policije Dubrovnik, čiji službenici su nešto prije također zaprimili dojavu očevidca o nasukanju brodice na rečenoj poziciji.

Nedugo nakon dojave na poziciju su isplovili policijski službenici, koji su ustanovili da je nasukana brodica (tip gliser), plave boje trupa i dužine između 5,30 metara te da na poziciji nesreće nema ozlijeđenih, niti je prijavljen ičiji nestanak, a također nije uočeno niti onečišćenje mora i morskog okoliša.

Foto: dulist.hr

Vlasniku naloženo komercijalno odsukavanje i informativni razgovor

Brodica plovi pod Hrvatskom zastavom, pogonjena je vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 36,80kW i u vlasništvu G.M., državljanina Republike Hrvatske, sa kojim je iz nadležnosti LK Dubrovnik uspostavljena komunikacija nakon nekoliko pokušaja. Na poziciji nasukanja službenici LK Dubrovnik, nakon ponovljenih provjera sa drugim službama, temeljem kojih je utvrđeno da nema nestalih ili ozlijeđenih u ovom događaju, vlasniku brodice naložili su komercijalno odsukavanje te su mu izdali poziv na informativni razgovor u prostorije Lučke kapetanije Dubrovnik, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, odgovaraju iz Ministarstva mora.

Vlasnik brodice će tako morati odgovoriti tko je upravljao plovilom, ali ostaje upitno zašto se brodica nasukala na dnevnom svjetlu, po bonaci, kraj vidljive pomorske oznake?  Ono što se sigurno neće saznati je li voditelj brodice bio alkoholiziran. Ipak, srećom u nesreći, ovaj put nitko nije nastradao.

PROČITAJTE JOŠ: LOPUD Brodica nasukana na hridi uz pomorsku oznaku, netko je njom upravljao, no nitko nije zatečen