KOMIŽA Gospoda s jahte češkog bogataša istresli svoja govna u luku – Gradonačelnica: “To je nedopustivo!”

Foto: Facebook

KOMIŽA – Strašno je koliko je nebrige, bezobrazluka i opasnih radnji na Jadranu ovog ljeta. Nažalost, ekološki incidenti ispuštanja fekalija prednjače, pa ni ne čude više vijesti poput još jedne koja se sinoć kao munja proširila društvenim mrežama.

“Živo nautički turizam bez kontrole i bez sankcija. Jahta LizMary u 22:30h ispustila tank sa fekalijama u komiškoj luci!”, objavio je šokirani Komižanin na Facebooku.

Ljuti su i ostali Komižani koji komentiraju:

“Najgore šta se to stalno događa, a nitko ništa ne čini. Nazovite, vršite pritisak na Kapetaniju, ne samo vi Andro nego i drugi koji su u Komižu.”

A reagirala je gradonačelnica Tonka Ivčević:

– Pa to je nedopustivo! Ustat ćemo se protiv toga i spriječiti da se to kod nas događa na sve moguće načine. Kako se to dogodilo na pomorskom dobru, mi kao Grad ni komunalno redarstvo doduše nismo nadležni, ali ja sam još sinoć poslala obavijest koncesionaru i Lučkoj kapetaniji – ispričala nam je nakon incidenta.

Koncesionar ne želi dati izjavu, lučki kapetan poklopio slušalicu

Iz Nautičkog centra Komiža koji imaju koncesiju nad ovim dijelom pomorskog dobra nam nisu htjeli davati izjave putem telefona, a lučki kapetan Damir Radica nije htio odgovoriti što je napravio po ovom pitanju.

– Ne mogu se bavit sad time, imam važnijih stvari, radim

Gospodine Radica, to je pod vašom nadležnošću i vaš je posao. Jeste li napisali kaznu kapetanu jahte zbog ovog incidenta?

– Znam da je važno, ali ne mogu govorit – odrezao je kapetan i poklopio slušalicu.

Vlasnik 3,5 milijuna eura vrijedne jahte je, prema nedavnim medijskim napisima, simpatični češki bogataš, čiji je skiper (ma tko on bio) pod okriljem noći napravio nešto nimalo simpatično.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1697590850378517&set=gm.3038475586223913&type=3&theater

D.G.