Kava, kroasan i voda u brodu Jadrolinije dvostruko skuplji od karte

Foto: Facebook

U brodskom kafiću gdje vam kave poslužuju uglavnom u plastičnim čašicama, kapućino stoji 20 kuna, kroasan također 20 kuna, a pola litre negazirane vode 21 kunu. Ukupno 61 kunu!

Ako želite putovati trajektom Jadrolinije od Zadra do Brbinja na Dugom otoku, vožnju koja na toj relaciji traje nešto više od sat i pol vremena, platit ćete kao odrasla osoba samo 30 kuna. Čak i za domaće goste vrlo jeftino, a da ne govorimo o stranim gostima koji se ne mogu načuditi da vožnja na tako prilično dugoj relaciji morem stoji tek oko četiri eura (30 kuna).

Međutim, ako ćete na istome tom trajektu, popiti jutarnji makijato, pa uz to pojesti i mali kroasan i usput kupiti malu bocu negazirane vode od pola litre – e, to će vas stajati dvostruko više od karte – oko 60 kuna, piše Zadarski list.

Ili, da budemo precizniji: u brodskom kafiću gdje vam kave poslužuju uglavnom u plastičnim čašicama, kapućino stoji 20 kuna, kroasan također 20 kuna, a pola litre negazirane vode 21 kunu. Ukupno 61 kunu!

Nabavna vrijednost tih artikala, odnosno primarna cijena koju taj kafić plati za ono što vam je prodao objektivno ne treba prelaziti iznos od desetak kuna. E, sad, da vi sve nabrojeno platite dvostruko više (20 kuna) bilo bi više nego povoljno, čak i trostruko bi bilo u redu (30 kuna), ali zar se stvarno te tri stvari moraju prodati na brodu po šest puta višoj cijeni od nabavne – e, to je već pitanje s razlogom.

Jedan je putnik u subotu naivno došao na šank brodskog kafića naručivši za tri osobe sljedeće: dva kapućina, jedan makijato, tri kroasana i tri negazirane vode i sve skupa platio – 181 kunu! I ostao – paf!