“Isus” sa stotinama žena na Obonjanu? Trebao je biti skupi festival, a je li u stvarnosti kult?

Foto: Facebook

OBONJAN – Prestižni festival koji je sredinom kolovoza na otoku Obonjanu organizirao poznati i ekstravagantni glumac i pjevač benda Thirty Seconds to Mars, Jared Leto, ostat će poznat po zanimljivim pravilima poput onog o zabrani unošenja alkohola, droge, oružja i plastičnih proizvoda, ali i po svemu sudeći izuzetno neobičnim fotografijama zbog čega su društvene mreže ovih dana poludjele. Je li se na Obonjanu dogodio festival ili se radi o kultu?

Neobičan festival koji je održan od od 9. do 12. kolovoza na Obonjanu ponovo je došao u fokus javnosti i to zbog ekscentričnih fotografija na kojima se Leto prikazuje poput Isusa. Na fotografijama na kojima takav pozira s mnoštvom žena, a koje je Leto javno objavio na društvenim mrežama, mnogi su cijeli događaj opisali festivalom kulta. Neki su ga nakon toga optužili za ispiranje mozga.

Svakako, njegov bend je na nekadašnjem Otoku mladosti održao dva ekskluzivna koncerta u sklopu Mars Island festivala, koji je trajao tri dana i za kojeg je ulaznica koštala između astronomskih 10 i 42 tisuće kuna. No neki su ovu cijenu bili spremni platiti jer uključuje i večeru s Jaredom.

 

Portal Ravno do dna spominje i još jednu zanimljivost, sljedbenici Jareda Leta i njegovog benda nazivaju se The Echelon, što je vojni termin za borbenu formaciju; ešalon ili postroj, a Jareda nazivaju The Prophet, odnosno Prorok. Pripadnice Jaredove “vojske” uglavnom su mlade djevojke, koje su, sudeći po ovim fotografijama, odjevene u bijelo i koje slijede, kako pišu američki portali, svoga idola gdje god da najavi svoj dolazak.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ljudi koji sebe smatraju pripadnicima The Echelona, govore da je njihov cilj širiti dobru energiju i utjecati na pozitivne promjene u svijetu. A to zvuči pomalo sektaški.

Radi li se o bezazlenoj zabavi ili nečemu na što je ozbiljno zabrijao poznati pjevač i glumac, doznat će se svakako vrlo skoro, jer, barem kako mediji pišu, Leto je na Obonjanu „pokrenuo kult“, što god to bilo.

D.G.