“JIDRU KLAPE U KAŠTILA” – Koncert pobjednika i laureata na kojeg se ulaznice ne naplaćuju

Foto: Wikimedia

KAŠTEL KAMBELOVAC – Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca organizator je susreta klapa „JIDRU KLAPE U KAŠTILA“ koji će se održati 07.09.2019. Subota u Kaštel Kambelovcu na poljani pokraj crkve Sv. Mihovila.

Organizatori kažu da ove godine imaju čast okupiti sami vrh dalmatinskih klapa, pobjednike i laureate Festivala Dalmatinski klapa OMIŠ, u svim natjecateljskim kategorijama, kao i festivala Večeri Dalmatinske pisme – Kaštela.

KLAPE: Neverin, Kaše, Kampaneli, Munita, Mriža, Ventula, Mirabella, Štorija i domaćin Klapa CAMBI.

Ulaznice za koncert neće naplaćivati. Susret klapa je otvorenog tipa.

Foto: PR plakat

– Klapa Cambi je vec inicirala nekoliko glazbenih manifestacija od kojih su neke poput festivala Večeri Dalmatinske pisme dobile svoj vlastiti život. Klapa ih je prepustila novim snagama.

Tako je i ovo ljeto kroz razgovor u jednom dubrovačkom restoranu… Kad je djelo – jelo… I kad smo se napivali… došla ideja: “AJMO napravit smotru” – priča Hrvoje Lozančić ispred klape Cambi.

Photo: Klapa Cambi / Facebook

– Zaželili smo se opet bit domaćini, u svom Kambelovcu ugostiti naše prijatelje i kasnije pivat do uranka.

Ideja je proklijala iz jednog a capella koncerta kraćeg formata u Kambelovcu ovog lipnja. Domaćim Kambelovcanima bilo je jako drago što njihova klapa ponovno piva po “selu”.

A mi smo to samozatajno zatomljivali. Ovo je prva od niza stvari koje će klapa uraditi zauzvrat Kambelovcu – obećaje Lozančić.

D.G.