Photo: Boris Bašić

Tijekom poslijepodneva i u noći na utorak očekuje nas burna promjena vremena. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce na mjestimične neverine, dok će na sjevernom Jadranu, a noću i na dijelu srednjeg, udari bure biti u jačanju na 35-60, pod Velebitom do 75 čvorova.

Za danas je na snazi žuti meteoalarm za područje sjevernog i srednjeg Jadrana, dok će zbog vrlo jake, mjestimice i olujne bure sutra na kvarnerskom području biti na snazi crveni alarm, gdje se očekuju najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h). Istovremeno, zadarsko i istarsko područje sutra je u narančastom upozorenju.

U utorak kroz prvi dio dana oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana očekuje se smirivanje vremena. Poslijepodne prestanak oborina, na zapadu razvedravanje, ponekog pljuska moglo bi još biti u Dalmaciji. Puhat će jaka bura, podno Velebita olujna, a u unutrašnjosti umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Osjetno će osvježiti, osobito na zapadu unutrašnjosti. Najniža temperatura od 18 do 23 °C, a najviša dnevna duž obale između 25 na sjevernom dijelu Jadrana do 30 na krajnjem jugu.

D.G.