Foto: Boris Kačan

U noći s ponedjeljka na utorak osvježenje je donijela kiša. Jutarnja temperatura spustila se i do 18 °C koliko mjeri Šibenik ili Rab u kojem je 19 °C. Je li ovo kraj ljeta?

U večernjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove Dalmatinske zagore, javlja Dalmacija Danas. Prema podacima mrežne postaje pljusak.com do 22 sata najviše kiše palo je u Rudi pokraj Sinja, čak 47 litara po kvadratnom metru. Slijedi Trilj sa 15 litara po kvadratnom metru, Bisko sa 7, Velika Duvjakuša na Dinari sa 6, Golubić kod Knina 4 i Sveti Jure na Biokovu sa 3 litre po kvadratnom metru.

U videu kojeg objavljuje MeteoAdriatic pogledajte kako je izgledao neverin u Zadru.

Hladna zračna masa stigla je i do Dalmacije.

Crveni meteoalarm upaljen je za Podvelebitski kanal zbog jake do olujne bure. Očekuju se najjači udari vjetra između 40-75 čvorova (75-140 km/h). Za Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju na snazi je narančasti alarm gdje puše Jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 45-55 čvorova (85-100 km/h

Danas će još u prvom dijelu dana prevladavati oblačno, povremeno s kišom u unutrašnjosti i pljuskovima na Jadranu, a zatim će se tijekom dana razvedravati. Bit će osjetno svježije.

Jutarnje temperature na Jadranu od 15 do 20, a najviše dnevne temperature od 22 do 28 °C.

I.B.