Potres u ACI-ju: Pavić smijenio dva direktora i predstojnicu ureda direktora

Foto: Wikimedia / ACI logo

Dva direktora i predstojnica ureda direktora ACI-ja (Adriatic Croatia International Club) dobili su otkaze u petak, 30. kolovoza. Prema informacijama koje nam je dostavio dobro upućen izvor, otpušteni su iznenada.

– Direktor prodaje Boris Rivić od petka nije od petka član ACI d.d., zatim direktorica pravne službe i predstojnica ureda direktora Martina Perhart,  također i direktor investicija Zoran Mladinić. Svi su iznenada otpušteni i svi su morali iznenada razdužiti telefone, tablete, automobile, poslovne kartice – izvijestio nas je izvor.

– Mišljenja smo da je u ACI d.d. zavladao kult ličnosti. Gdje se to još potpisuju bjanko otkazi. Samo u ‘modernim’ demokracijama. Je li moralno prihvatljivo ponašanje direktora ACI d.d. otkrijte sami i je li objektivna nužnost da menadžment i zaposlenici ACI d.d. najveću važnost pridaju pridržavanju zakonskih obaveza i internih propisa te da prepoznaju i slijede temeljne vrijednosti? Od zaposlenika ACI d.d. očekuje valjda također „…da odgovorno, savjesno, profesionalno i etički besprijekorno ispunjavaju sve svoje obaveze prema klijentima i  ostalim suradnicima (zaposlenicima ) te da u svojem djelovanju slijede načela objektivnosti, nepristranosti, razboritosti, ljubaznosti i tolerancije.“ To podrazumijeva i izbjegavanje sudjelovanja u svim aktivnostima koje mogu naštetiti njihovoj struci, profesionalnosti, neovisnosti u radu te ugledu ACI d.d. – zaključuje naš izvor, koji se i sam pita o razlozima otkaza.

Silenzio stampa

U međuvremenu smo kontaktirali Martinu Perhat i Borisa Rivića koji su zamolili za razumijevanje jer nisu mogli komentirati situaciju.

Predsjednik Glavne skupštine ACI-ja je ministar turizma Gari Cappelli, a zamjenik predsjednika je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na oba ministarstva smo poslali upit, pa nam je odgovoreno da je Uprava društva nadležna za navedenu tematiku, te da se obratimo njima.

– S obzirom da je kolegica koja je bila zadužena za odnose s javnošću, jedna od tih koja je dobila otkaz, ja vas mogu uputiti jedino na gospodina Pavića, no on je sad trenutno na sastanku – doznajemo od voditelja pravne službe ACI-ja, Dražena Tomića.

Više puta smo kroz jutro zvali direktora ACI-ja Kristijana Pavića i poslali nekoliko pismenih upita, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Butković: “Ne znam ništa o tome”

U međuvremenu javio nam se ministar mora Oleg Butković koji kaže da ne zna ništa o otkazima, no da u samoj upravi nije smijenjen nitko jer upravu imenuje Vlada.

– Ako je bilo otkaza unutar ACI-ja, pa i nekih direktora, predsjednik Uprave Pavić mene nije ni dužan o tome obavijestiti – kratko je komentirao ministar.

Čim dobijemo više informacija, svakako ćemo ih objaviti.

PROČITAJTE JOŠ: Radnici nakon otkaza menadžerima: “Situacija u ACI-ju nije bajna, radnici su u strahu” – Pavić odgovara: “To nije točno”

D.G.