Predstavljanje zanimljive slikovnice, nastale prema istinitim događajima

Naslovnica slikovnice "Priča o tri broda"

STARI GRAD/HVAR – U sklopu Međunarodnog festivala mora, pomorstva i maritimne baštine “Dani u Vali”, u Starome Gradu na Hvaru u četvrtak 12. rujna će se održati promocija slikovnice “Priča o tri broda”.

– Slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima, a inspirirana je istinitim događajem iz 2015 g. kad su se zbog orkanske bure nasukala tri teretna broda, Krka i Orebić podno brda Marjan u Splitu te Vranjic kod otoka Čiova. Brodovi su bili namijenjeni za rezalište.Ova priča je jedan njihov drugačiji put – ispričala je autorica Rajna Kovačević.

Autorica je rođena u Šibeniku gdje nakon opće gimnazije završava studij i stječe zvanje dipl. ekonomist za menadžment u turizmu, nautički smjer. Karijeru počinje kao novinarka Jutarnjeg lista u Šibeniku. Novinarstvom se nastavlja baviti u Zagrebu gdje kratko radi u časopisu Arena te kasnije u CARNET-u (Hrvatska akademska i istraživačka mreža).

Poput svojih predaka pomoraca s Hvara, Rajna se ukrcava na svoj prvi brod, prekooceanski kruzer Rhapsody i to u službi fotografa. Planira ostati šest mjeseci, međutim ostaje deset godina. Napreduje od fotografa do menadžera na odjelu fotografije. Nakon putovanja na petnaest različitih kruzera, posjećuje više od četrdeset zemalja svijeta. Osim sto piše priče za malu i veliku djecu, Rajna radi kao novinar, fotograf i naravno pomorac, a najdraže more joj je Jadransko.

Budite i Vi dio ove jedinstvene priče koja je svojevrstan hommage brodovima, pomorcima, otočanima i moru. 

Promocija slikovnice “Priča o tri broda” održat će se u četvrtak, 12.9.2019.g., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Stari Grad u Starome Gradu na Hvaru, s početkom u 17:15 sati.