Photo: Daniel Pavlinović

Nakon stabilnijeg vremena kroz tjedan, petak će donijeti promjenu. U većem dijelu zemlje promjenljivo oblačno povremeno s kišom. Od sredine dana izraženiji pljuskovi i grmljavina te obilnija oborina mogući su na sjeveru Dalmacije. 

Duljih sunčanih razdoblja i uglavnom suho bit će na krajnjem jugu. Puhat će umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na jugu će zapuhati umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30 °C.

Upozorenje za nautičare:

U Podvelebitskom kanalu Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm zbog jake i olujne bure. Najjači udari vjetra 35-65 čvorova (65-120 km/h).

Na sjevernom Jadranu, zatim i na dijelu srednjega, udari bure u jačanju na 35-55, pod Velebitom do 65 čvorova, sutra prema kraju dana će slabjeti. Od sredine noći su na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguće nevere, a sutra u drugom dijelu dana i južnije.

U subotu moguće nevere u Dalmaciji

Nastavit će se vrlo promjenjivo vrijeme, osobito u prvom dijelu dana kada mjestimice može pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. U drugom dijelu dana postupno stabilnije. U Dalmaciji će biti na snazi naranćasti meteoalarm, jer su moguća izražena nevremena, na moru i nevere. Na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu ujutro bura, ponegdje još jaka, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 19 do 24, a najviša uglavnom od 19 do 25, u Dalmaciji i do 27 °C.

Nedjelja će u početku biti djelomično sunčana, uglavnom na moru uz mogućnost slabe kiše ili pljuskova. Krajem dana jače naoblačenje, a u noći na ponedjeljak kiša, pljuskovi i grmljavina. Ponegdje su mogući jako grmljavinsko nevrijeme i veće količine oborina.

D.G.

Vaš komentar