FOTO Prekrasni prizori igre dupina u kadru zadarskog fotoreportera: “Još sam pod dojmom”

Foto: Zvonko Kucelin

ŽMAN/ZADAR – Skupina novinara iz Zagreba i Zadra danas je krenula na jedan uobičajen morski teren do Dugog otoka. U povratku ih je iznenadila igra skupine dupina, koje je fotograf Zadarskog lista, Zvonko Kucelin i ovjekovječio.

– Otišli smo do Žmana, gdje su nam iz tvornice Cromaris pokazali proces proizvodnje. U povratku prema doma, iza broda ih je bilo cijelo malo jato. Pretpostavljam da ih je bilo nekih četiri ili pet, ali su se igrali i pod morem, a ja sam se koncentrirao da ih što više ulovim, pa iskreno ne znam još koliko ih je bilo. Prvi put sam se susreo s njima, prije sam ih znao vidjeti s rive ali dosta daleko, ali nikad ovako blizu. Jedna od kolegica je vidila i jedno mlado, ali ja nažalost nisam – kaže Zvonko Kucelin koji priznaje da nije vičan moru, ali da voli poći na otok i iznenaditi sebe nekim predivnim prizorom kojeg najčešće i zabilježi fotoaparatom od kojeg se ne odvaja.

–  Nisam baš ribar, ćaća mi je bio sjajan ribar i bodul, ali ja nisam. Eto, jučer sam grožđe samlija, pa ćemo vino i rakiju uskoro praviti. Bit će fešta, pa bila ona bodulska ili ne – šali se i kaže da je još pod dojmom prizora kojeg je danas snimio na moru.

– Što bi se reklo, nisam žalio filma. A sad ćemo guštat u slikama – zaključuje Zvonko, a mi se slažemo s njim i doista guštamo u prekrasnim prizorima.

Jurica Gašpar

Vaš komentar