NEVRIJEME NA JADRANU Pijavice od Istre do Korčule

Foto: Patrik Toma / Elvis Radulović / Ivan Vidović / Ana Ćerimović

Nestabilno vrijeme tijekom jutra uzrokovalo je grmljavinske sustave i nekoliko pijavica na istarskom području, a nešto kasnije pijavice su se formirale i u blizini južne obale Korčule. 

Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježen je jedan veći i jedan manji vrtlog.

Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio se novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživeću pijavicu. Prema informacijama s kojima raspolaže Istramet, pijavice su se držale mora i nisu pričinile štetu.

Prolazno snažna grmljavinska nevremena zahvatila su područje između Pelješca i Korčule te jug Dalmacije i dubrovačko primorje. Na južnoj obali Korčule pojavilo se nekoliko pijavica, koje su se petnaestak minuta zadržavale u blizini obale, ali kako doznaje Dalmacija danas, nisu dotaknule samu obalu te tako nije bilo štete.

Državni hidrometeorološki zavod je izdao i upozorenje za pomorce u kojem podsjeća i dalje na opasnost od mjestimičnih neverina. Upozorenja na grmljavinsko nevrijeme na snazi će biti i za sutra.