NEVRIJEME NA JUGU ISTRE Više od 11 tisuća munja u dva sata,...

NEVRIJEME NA JUGU ISTRE Više od 11 tisuća munja u dva sata, jaki pljusak uzrokovao bujice

295
Podijeli objavu
Foto: Pixabay / Screenshot

Jaka kiša padala je tijekom jutra na području južne Istre. Do 11 sati i 20 minuta na Rtu Kamenjaku palo je čak 44 mm kiše, a u Pomeru 40 mm! Pritom je prema javljanju s terena bilo i tuče.

Oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija koja je iznjedrila više od 11 000 munja u samo 2 sata razvila se na mogu jugozapadne Istre. Grmljavinska ćelija zahvatila je krajnji jug Istre, ali i zaobišla Pulu gdje je palo samo 5 mm kiše piše Istramet.

U noći je najviše kiše palo na Rovinjštini, a meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 mm kiše, a ona u Rovinju 31 mm. U Kanfanaru je također palo obilnijih 26 mm.

Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice.

Povodom nadolazećeg pogoršanja vremena, Državni hidrometeorološki zavod je putem sustava Meteoalarm narančasto upozorenje za Istru koje se odnosi na mogućnost obilne kiše (35-60 mm).

Izdano je i upozorenje za nautičare: Poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga 35-45 čvorova, većinom na otvorenom moru. Krajem dana i u noći na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje mogući udari jugozapadnog i zapadnog vjetra 35-45 čvorova. Mjestimice neverini.

Omg 😱 Pogledajte do kraja! Tijekom snimanja ispala tablica, ako netko pronadje nek se javi.. tablice su PU1003MK

Gepostet von Regional Express am Sonntag, 8. September 2019

D.G.

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: