Foto: Ivan Toiman, Crometeo, Vlado Odribožić

Snažno grmljavinsko nevrijeme protutnjalo je tijekom nedjelje poslijepodne i večeri Jadranom. 

U Rovinju se vrlo vjerojatno razvila pijavica koja je rušila stabla. Prema dojavama čitatelja Istrameta, ima i materijalne štete, pa su morali intervenirati i vatrogasci. Vjetar je u Labinu imao udare iznad 100 km/h.

Evo nam potvrde pijavice u Rovinju koja je u gradu lomila stabla. Jedina snimka samog vrtloga za sada! Video: Željka Jakšić

Gepostet von IstraMet am Sonntag, 8. September 2019

Crometeo prenosi izvještaje o tuči koja je zabijelila dio otoka Cresa, a neverini su nastavili južnije, pa je na zadarskom području sinoć bio pravi spektakl za munjolovce.

S dubrovačkog područja također stižu informacije o neverinima, a naš suradnik šalje fotografije pijavica u blizini Mljeta.

I za danas postoji mogućnost za neverine, ali znatno manja nego je bila prethodnih dana. Državni hidrometeorološki zavod predviđa mjestimice izraženije pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne prestanak oborine i razvedravanje. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom od 18 do 24, u Dalmaciji i do 26 °C.

D.G.

 

Vaš komentar