Iz grada Paga startala ARC utrka

Jutros je s plaže Prosika u gradu Pagu startala ARC utrka na kojoj sudjeluje rekordnih 41 četveročlanih timova iz 17 zemalja svijeta. Utrka na 450-550 km tijekom 4 dana uključivat će brdski biciklizam, veslanje, trčanje, penjanje i snalaženje na njima nepoznatom području.

Četveročlani  timovi će u različitim kategorijama prolaziti kroz neke od najljepših krajolika otoka Paga te prekrasne zadarske regije, jedne od najraznovrsnijih dijelova Hrvatske. ARC utrka je značajniji projekt na svjetskoj pustolovnoj sceni, a ove godine limit utrke je 103 sata i dužina oko 500 km. Utrka će se odvijati od 10.-15. rujna 2019. godine.

Natjecatelje su ispred Grada Paga, domaćina starta utrke, pozdravili Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga.

– Dobrodošli u grad Pag iz kojeg ćete danas započeti  Vašu utrku. U ime Turističke zajednice grada Paga i Grada Paga želimo Vam uspješnu utrku, puno snage i sreće na ovoj dionici. Nakon utrke ponesite i podijelite Vaše utiske o Hrvatskoj i našem predivnom otoku Pagu. Svima želimo puno sreće na ovoj avanturističkoj ruti –  istaknula je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga. Gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu svima i poželio da pobjedi najbolji.