Split obilježava 40 godina Mediteranskih igara

Foto: Boris Kačan / Logo MIS

SPLIT – Kao uvertira u obilježavanje  40 godina od Mediteranskih igara u Splitu (MIS), najvećeg sportskog događaja u povijesti  Dalmacije koji se zbio u rujnu davne 1979., održana je konferencija za medije u ŠC Gripe.

– Mediteranske igre u Splitu su bile veliki sportski događaj, ali ne samo sportski. MIS je izmijenio lice Splita u infrastrukturnom i prometnom smislu, kazao je, među ostalim,  Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita.

Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza sportova upoznao je medije s bogatim programom obilježavanja velikog jubileja MIS-a, a koji će trajati do 15.rujna.

Obilježavanje 40 godina MIS-a, kako je naveo Periš, počinje 10.rujna, kada će na stadionu Poljud zastavu MIS-a podignuti naš proslavljeni alpinist Stipe Božić.

Nadalje, u petak, 13. rujna, u 18 sati u Staroj vijećnici na Pjaci otvara se prigodna izložba, dok je svečana akademija na temu MIS-a zakazana za isti dan u 19 sati u palači Milesi.

Kako je rekao čelnik Splitskog saveza sportova, u svim sportskim objektima u gradu u subotu, 14. rujna, odvijat će se  dani otvorenih vrata splitskog sporta, na bazenima Poljud igrat će se kvalifikacijski turnir Len kupa, a održat će se i veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju.

Zadnjeg dana, nedjelja 15. rujna, u 17.30 sati na Rivi starta snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana, a u 18 slijedi i svečani defile splitskih klubova.

Direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić naglasila je da su sport i kultura veliki motivator dolaska brojnih gostiju u grad podno Marjana.

D.G.