Mali Dubrovčani tijekom ljeta čistili Elafite i dubrovačku okolicu

Foto: Eko Omblići

DUBROVNIK – I ove godine  tijekom.kasnog proljeća i ljeta mladi ekoaktivisti udruge Eko Omblići obišli su brodom cijelu okolicu Dubrovnika, ukljućujući Elafite, ne samo kako bi uživali u jedinstvenoj ljepoti naše prekrasne obale i otoka nego i ekološki se educirali i učinili svoje eko minute za Jadran kojeg neizmjetno vole i poštuju.

– Već više od 20 godina s ljubavlju vodimo naše mlade ekoaktiviste Eko Ombliće  na naše otoke i obalu prepunu prelijepe netaknute prirode, kako bi ne samo uživali u njoj nego je nastavili dalje čuvati za svoje potomke. Tijekom naših ekološko edukativnih-izleta otocima i obalom, Eko Omblići dijele letke  mještanima otoka i turistima sa eko porukama ma hrvatskom i engleskom o važnosti očuvanja mora,obale i otoka ne samo od plastike nego i od ostalih zagađenja – priča nam voditeljica projekta “Očistimo Jadran od plastike”, Jadranka Šimunović.

– Dobro je da je ekološka svijest na našoj obali  stanovništva  i turista sve veća, u čemu su mnogi pomogli, počevši od medija, eko udruga, odgovornih institucija za zaštitu okoliša i prirode, pa do obrazovnih institucija te društvenih mreža itd. Do sad je preko naših eko udruga prošlo cca 6000 djece i mladih i svi su oni s nama odraslima volonterima nešto naučili o ekologiji i ekološkoj kulturi što nas jako veseli.

Slijedeći vikend naše mlade ekoaktiviste Eko Ombliće  vodimo brodom na  Šipan i Šipansku luku  u okviru našeg projekta” Očistimo Jadran od plastike. Podržite nas i priključite nam se – poziva Šimunović.

D.G.

Vaš komentar