Stariju ženu odnijele struje na otvoreno more, spasila je posada turističkog broda

Foto: Dalmacija danas

BOL – Prava drama zbivala se u nedjelju na otvorenom moru kod Zlatnog rata. Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je svojom uobičajenom rutom iz Splita prema ovoj popularnoj bolskoj plaži, kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

– Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku – ispričao je Dalmaciji danas kapetan Desirea Jakov Cepernić.

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprostaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel, govori nam Cepernić.

Upozorava plivače kako more nije šala, treba znati svoje mogućnosti i obratiti pažnju na vremensku prognozu.