VIDEO Ribari oslobodili malenog dupina, pogledajte emotivnu reakciju majke

Foto: Screenshot

Beba dupina se zapetljala u ribarsku mrežu blizu talijanskog otoka Procida. Na sreću, mladunče su spasili dobri ribari, a činu spašavanja je svjedočila i majka mladunčeta. Majka dupina je bila toliko sretna što joj se mladunče oslobodilo da je ribarima pružila spektakularan nastup. Više je puta doslovce od sreće skakala iz vode i to tako da je ribari mogu dobro vidjeti. LADBible piše da izgleda kao da je htjela izraziti svoju zahvalnost ljudima koji su pokazali suosjećanje za njezino mladunče, , prenosi Novi list.

Na videosnimci se čuju ribari koji kliču sretnoj majci dok ona skače iznad morske površine. Možda ne postoji jezik kojim ljudi i dupini mogu razgovarati, ali emocionalna veza koju možemo osjetiti gledajući ovaj video, pokazuje koliko daleko komunikacija nekada može ići i bez riječi.

Snimku je podijelio Mario Polizzi na Facebooku, a ona od tada mami osmijeh na lice svim ljubiteljima dupina (i životinja) diljem svijeta. Korisnici društvene mreže koji su pogledali video ostavljaju komentare, dirnuti zahvalnošću majke dupina i ljubavi koju je pokazala prema svom mladunčetu.

– Ovo je apsolutno spektakularno. Pokazivanje tolike zahvalnosti od jedne vrlo sretne mame zbog toga što je ponovno ujedinjena sa svojim mladunčetom, grije srce – stoji u jednom od mnogih komentara.

Majke dupina su u prirodi poznate kao odlične učiteljice prepune strpljenja koje se posvećuju odgoju svojih potomaka. Mrežna stranica programa za istraživanje dupina iz Sarasote (“Sarasota Dolphin Research Program“), piše da mladunčad dupina uz majku ostaje tri do šest godina.

Tijekom tog vremenskog perioda, mladunci primaju različitu edukaciju o tome kako uspjeti kao odrastao dupin. Uče hvatati plijen, izbjegavati opasnost, socijalizirati se, ali i navigirati svojim ogromnim i plavim domom.

N.L.

Vaš komentar